23 Temmuz 2012 Pazartesi

Merhaba..
Çocukluğumdan bu yana el sanatlarıyla yakinen ilgilenen biri olarak,Yaklaşık 10 yıldır dekoratif boyamaya daha bir gönül verdim.Bu süre içerisinde tabiri caizse 8 yaşından 80 yaşına kadar öğrencilerim oldu.Kendilerine göre çok genç birinin eğitmeni olmamı asla yadırgamadan,aksine keyifle ders yaptığımız,hala görüştüğümüzde sıkı sıkı sarıldığımız,benimle karşılaştığında gözlerinin içi gülen çok değerli öğrencilerim var.Bilenler bilir..Elimden gelen her ne varsa karşılık beklemeden, hatta kendi malzemelerimle hep yardımcı olmaya çalıştım.Yıllardır bu yolda ilerlerken tanıdığım ya da yüzünü bile hiç görmediğim insanlara sevgiyle,zevkle her sorunuza ve ihtiyacınıza cevap vermeye çalıştım,çalışacağım..
Bu süre zarfında alanında çok iyi ahşap malzeme üretimi yapan firmalar olmasına rağmen, sürekli çizimlerimi,tasarımlarımı ya da (tasarım sahiplerinden izin alarak!) beğendiğim ufak-tefek ahşap objeleri kendim kesmek için uzun süredir testeremle haşır neşirim.Bunu zaten beni takip edenler biliyor.
Tamamen kendime ait özgün tasarımlarımı da yapmaya devam ediyorum.Oturup,üzerinde bazen saatlerce kafa patlatıyorum.Yepyeni ve bana ait olsunlar diye..Yaptıklarımı beğenip isteyebilir,hatta kendi testerenizle kesebilirsiniz.Ancak beğendiğiniz ürünü yaparken benden (formalite icabı da olsa) bir izin alınmasını, en azından haberim olmasını beklerim.Adımı sizlerin sayfalarında, ya da yayınladığınız sayfanın altın görmek beni o kadar mutlu edecek ki..
Şimdi diyeceksiniz ki ; " Neden Miray böyle bir açıklama yapıyor?"
Çok kırıldım..Çünkü ben bu konularda çok hassasım.Çok üzülürüm,çok ağlarım..Bildiğiniz üzere facebook/Mirayshandmades sayfamda ürünlerimin fotoğraflarını burada olduğu gibi yayınlıyorum.Tesadüfen bana ait bir tasarımı başka bir hanımın sayfasında gördüm.Buraya kadar herşey normaldi.Kendisine teşekkür edecektim,ancak yayınladığı albümünün adı "Kesimlerim" albümü olunca ve benden hiçbirşekilde bahsedilmeyince kendisinin arkadaşı olan bir yakınımı aradım.O yakınım benden bu ürünü ham olarak almıştı(!)..  Kendisine üzüldüğümü dile getirdim."Değiştirebilirse ya da adımı ekleyebilirse çok sevinirim.." diye de ekledim.Gelen cevap beni daha da üzdü:"bir tahta parçası için bu kadar yaygara koparılır mı?Onunda o tavukları nereden aldığını ben biliyorum falan.."diye..Çoğumuzun kendimize ait çok beğendiklerimizi arşivlediğimiz dosyalarımız var..Kime ait olduğunu bazen arşivlerken unutsakta, internetten aldığımızı yazıyoruz. Bununla birlikte yazdığım gibi benim tavuklarım da bir İspanyol Blogger'a ait.
Ve ben daha kendisinin sayfasına henüz hiçbir yorum yazmamıştım. Kendisine,başkasının tasarımını kendi kesimlerim albümünde yayınlamaması gerektiğini,bunun bir suç olduğunu ve böyle durumlarda hukuki işlem bile başlatılabildiğini ama kimseyi asla üzmek istemediğimi yazdım.İnanın bunu çok üzülerek,kalbim çok kırılarak yazdım.
Bir ders ortamında kendisiyle karşılaşmıştık oysaki.Ben tüm içtenliğimle yanımda olan tüm malzemelerimi önlerine sermiştim,tüm dekupaj arşivim ile birlikte..Dekupaj kağıtlarımı kendim nasıl yaptırıyorsam o şekilde vererek.Hiçbir art niyetim olmadan..Onların samimiyetine de inanarak.
Benim yorumumun altına,kendisi de uzun bir yorum yazmış..Çok üzüldüğünü,eli-ayağının titrediğini,telefonlar geldiğini yazmış.Çalıntı yerine alıntı yazmalıydım belki evet!Yapıcı olalım yazmış.Sayfayı kendisi idare etmiyormuş.Yanlış anlaşılma olmuş..Konu bir şekilde tatlıya bağlandı..
Kendisine sonsuz saygım var.Benden çok büyük zaten..Ellerinden öperim..İnanın üzmek,kırmak değildi amacım.Açıklamasından ve nezaketinden dolayı da çok teşekkür ederim.Yapıcı olmaya yıllardır çalışıyorum.Üzüldüğüm nokta; en azından ismimin ya da bloğumun yazılı olmamasıydı..Bu kadar..Ben sürekli kendimden verdiğim halde 2dir böyle anlayamadığım durumlar içerisinde kalıyorum.Babam,ne kadar üzüldüğümü görünce "herkesle iyi olamazsın,arada sevmeyen çıkacaktır mutlaka..." dedi..Bilmiyorum..Doğrudur belki...  :(((
Yine de istemeden de olsa kırıp,üzdüysem çok özür dilerim..
Şu mübarek Ramazan Ayı'nın ilk gününde böyle bir durumla karşılaşmak beni ciddi yaraladı.Kaç gündür ayağım atölyeye,elim fırçalara gitmiyor..Bugün kalktım biraz ablalarımın sayfalarına baktım..Hadi bakalım tak önlüğünü,al fırçayı eline, başla bir an önce dedim kendime..
Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Görüşmek dileğiyle..
SEVGİLER!

10 yorum:

  1. miraycım ortaokulda senle güzel 3 sene geçirdik. evet belki çok samimi değildik ama seni tanıyan herkes bilir yüreğinin güzelliğini ve cömertliğini. elinden geleni yapardın çoğu zamanda hediye ederdin. seneler sonra seni facebook sayesinde bulunca yaptığın işlere o kadar sevindimki anlatamam. işte dedim tamda yapması gereken işi yapıyor. Umarım emeklerin çalınmaz canım, böyle şeyler canını sıkar haklısın ama zamanla daha çok şevke getirsin. Seninde ramazanın mübarek olsun.
    sevgilerimle
    kübra gencer çapoğlu

    YanıtlaSil
  2. Miraycım canım benim malesef biz ürettenler böyle olumsuz ve saygızıca davranışlara maruz kalıyoruz. Hiç hoş ve şık değil malesef. Ama böyle emek hırsızı insanlar olacak hayatımızda, malesef bilemiyoruz niyetlerini ve hayatımıza alıyoruz.

    Miraycım son yazdığın gibi al eline fıçalarını devam et böyle güzellikler çıkarmaya...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Alıntı olsaydı arkadaşım paylaşımlarının altına senin de adını yazarlardı, ama bence de yapılan çalıntı. Keşke onlar senden özür dileseler de en azından nereden alıntı yaptıklarını yazsalardı. üzülme artık kendileri utansınlar bence.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
  4. Ayrıca, önce beğenip zamanla nereden aldığımızı bulamadığımız şeyleri en azından kendimizin değil de Netten bulduk diyoruz ve nereden bulduğumuzu tesadüf edince er geç bağlantı yayınlıyoruz.. uzun uzun yorumlar yazmak yerine sonradan da olsa bir bağlantı verilebilir. benim düşüncem bu, tatsızlık çıkmaması adına ben de daha fazla uzatmazdım ancak tüm ilişiğimi de keserdim..

    YanıtlaSil
  5. Miray'cığım maalesef bu tarz şeyler istenmesede yaşanıyor.Güzel yüzün hep gülsün fırçalar ele işe devam.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Miraycıım, kıyamam sanaaaa ... :)
    Ben hep diyorum ya, yayınladığınız her resmin üzerine mutlaka logonuzu koyun, böylece resimleriniz çalınsa bile reklamınız olur :)

    YanıtlaSil
  7. sevgili miray,
    cok uzulmusun......
    bizlerde uzulduk,
    lutfen o yumusacik yuz ifaden..........hep oyle kalsin
    seni tanimiyorum ama cok seviyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. canım benim.benzer şeyleri maalesef hepimiz yaşıyoruz.hatta bak sana anlatayım.geçen sene face den bir arkadaşım yine face den bir bayanın adını yazdı bana.bir baksana dedi sanki senin takılarının resmini kullanıyor diye.bir baktım ki.kadın kendi bile yapmamış doğrudan benim siteden tasarımı bana ait kolyenin resmimi almış üstelik resmin üzerinde sitenin adı bile var.altınabiri yorum yazmış ben bunu istiyorum demiş.hanımefendinin cevabı aynen şöyle olmuş.bu ürün satıldı ancak benzerini yapabilirim:) nasıl amaaa..sıkma canını emi şekerim.bu arada ders ayarladığında haberleşelim şekerim mucukssss

    YanıtlaSil
  9. Canım miraycım kıyamam sana sakın sıkma canını hepimizin başına aynı şeyler geliyor ama iyiki sezsiz kalmamışsın belki akılları başlarına gelir. öpüyorum seni çoook.....

    YanıtlaSil
  10. kübra gencer çapoğlu
    Sibelin Hobi Dünyası
    Tatlı CaDı
    Mehtap Kaya
    Banuca
    Cihan
    Gül Tasarım Evi
    meralhobiart

    İnsan her yaşadığı şeyden bir pay,bir ders çıkarmalı.Ben inandığım şeylerden vazgeçmeden kaç yaşıma gelirsem geleyim hep birşeyler öğrenmeye ve elimden geldiğince öğretmeye çalışacağım..

    HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM! KOCAMAN KUCAKLIYORUM..

    SEVGİLER! ;)

    YanıtlaSil