11 Mayıs 2023 Perşembe

CRICUT ARTIK TÜRKİYE’DE!









 Merhaba sevgili blogseverler! 

Uzuuuunca bir aradan sonra sizlere kocaman merhaba! 


Koşturmalar içerisinde bir türlü bloğuma kavuşamadım, ama artık dönmemin vakti geldi sanki.. 


Instagram ve Facebook’tan takip edenler biliyor ancak buradan da size beni heyecanlandıran, içerisinde olmaktan gurur ve mutluluk duyduğum bir haberi vermek istiyorum. 



Cricut Türkiye Marka Elçileri’nden biriyim bir süredir. 🥰Sizlere Cricut ile neler yapabileceğimizi, cihazların ne işe yaradığını, yaratıcılığımıza nasıl katkılar sağlayıp, el emeklerimize level atlattığını göstermeyi hedefliyorum. 

@mirayshandmades Instagram ve Facebook sayfalarımda Cricut ile projelerime göz atabilirsiniz. 🤍




Cricut Türkiye pazarına yeni girdi ve ambassadorlar olarak bizlere proje üreterek işlerimize entegre etmemizin ne kadar harika olacağını gösterdi. Cricut Ailesinin içerisine girdiğinizde ufkunuzun açıldığını hissediyor, farklı alanlarda da kullanarak keyif aldığınızı görüyorsunuz. Sürekli üretmek istiyorsunuz mesela.. 😊 


Cricut nedir önce onu kısaca anlatayım;

Amerika menşeeli bir kendin yap markası. 

Cricut isimleri ile Joy, Explore3 ve Maker3 cihazları içlerinde ince bıçakları olan kesim ve çizim makinalarıdır.  




Bu makinalar ile büyüklük ve özelliklerine göre 300 den fazla malzemeyi matlı ya da Cricut Smart malzemelerini matsız kesim yapabiliyoruz. Aynı zamanda kendilerine ait kalemleri ile yazı ve çizim yaptırabiliyoruz. Kendi uygulaması olan Design Space üzerinden bluetooth ile telefonumuzdan, tabletimizden ve bilgisayarımızdan bağlanabiliyoruz.  Aplikasyon içerisinde yüzlerce desenin yanı sıra, yapılmış projeleri de kullanarak istediğiniz tasarımı hayata geçirebiliyoruz. 


Her şeyi kişiselleştirebiliyor, üzerine desen ve yazı yazabiliyoruz. Kağıt, karton, kumaş, deri, sert zemin, cam, ahşap, mika, plastik, porselen, seramik,.. gibi ürünlere uygulanabilen vinil ve kâğıtları var. 


Örneğin herhangi bir bardak üzerine, kalıcı vinil ile desen çalışabildiğimiz gibi, telefon kılıfı gibi çabuk sıkılacağımız eşyalara da geçici vinilimiz ile uygulama yapabiliyoruz.


Baharatlık projem.. 😊


Tekstil üzerine olan Iron-on Vinil ile makinaların herhangi birinde kestirdiğimiz desenimizi kendi ayıklayıcısı ile kolayca ayıklayıp Cricut Easy Press(Isıtıcı) ile kumaşa 30 saniye içerisinde aktarabiliyoruz.


Easypress


Easypress Mini

 Makinada 30 derecede tersine çevirerek yıkayabiliyoruz. Hem de 200-250 yıkamaya kadar dayanabiliyor. (Ben hazırladığım t-shirtümü kurutmaya bile attım!) 🥰


Cricut Easy Press büyük alanlar için kendi saniye ve ısı göstergesi olan şahane bir ısıtıcı. Bir de Easypress minisi var, onunla da hem küçük alanlarda hem de ayakkabı, yaka, şapka, çanta,.. gibi küçük alanlara iron-on vinillerimiz ile şekil ya da kestirdiğimiz yazıyı ısı ile aktarabiliyoruz. 


“Ütü ile olmaz mı?” sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim; evdeki ütüler hem bu kadar yüksek ısıya çıkamıyor hem de vinili sabitleyene kadar ürününüzü yakıp sararmasına neden oluyor. Tabanları bu iş için özel üretilmiş ayrıca. 

O nedenle yaptığı iş muazzam! 


Bir de size Cricut Mugpress i anlatmadan geçmek istemiyorum. Joy/Explore3/Maker3 farketmeksizin makinamızda hazırladığımız tasarımı, kestirdikten sonra Cricut’ın kendi sarf malzemelerinden Infusible Ink Transfer Sheet olarak(sublime baskı yapabilen) renkli düz ya da desenli, ısı ile transfer edilebilen kağıtlarımızı kullanarak kupa yapmamızı sağlayan makina. 

Mugpress


Joy ile daha küçük projeler için çalışmalar yapabilirken, Explore3 ile boyutunuzu büyütebilir, Aynı boyutta daha farklı malzemeyi kesip uygulama yapmak isterseniz de Cricut Maker3’ü seçebilir, metal kazıma, 2mm’e kadar balsa ağacı gibi ahşapları kesebilirsiniz. 


Kısacası ; 

Cricut ile ben yaptım, sende yapabilirsin! Hayal et, tasarla, Cricut ile kendin yap! 


Kullanımı çok kolay bu makinalar ile kendinize, sevdiklerinize hediye hazırlayabilir ya da küçük işletmenizi bir ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. 


Cricut Türkiye Ailesi olarak İlk Lansmanımız 2-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Akasya Alışveriş Merkezi’nde büyük heyecanla gerçekleştirdik. Gelen misafirlerimize cihazları tek tek tanıtıp, uygulamalar yaptık. Beğen-paylaş yarışmamızda hediyelerini seçenlerle birlikte hem Cricut’ın Design Space uygulamasının ne kadar kolay kullanılabileceğini, hem de cihaz kullanımını gösterdik.


Sizlere kendi kameramdan lansmanımızı özetleyen bir video bırakıyorum.. 🥰🫶🏻

 


Biz daha yeni başladık ve çok güzel başladık. Umarım bundan sonrası hepimiz için çok çok daha güzel olacak.. Gelen tüm takipçilerimle ve misafirlerimizle bir arada olmak harikaydı!  

Unutmadan; 

Eğer siz de neler yaptığımızı merak ediyorsanız

 Instagram’dan @cricuttr’yi  takip edebilir, Facebook Cricut Türkiye Ailesi’ne katılıp, detaylı bilgiler edinebilirsiniz.


Tekrar görüşene dek çok sevgiler! 🫶🏻


#CricutileKendinYap #CricutTürkiye #KendinYap #DIY #CricutTR #Cricut



2 yorum:

  1. Harika paylaşımlar görüyorum muraycigim
    Bu makina ile ilgili. Sen hayal et o hayalini gerçekleştirsin. Kalıcı stencil kaliplari da yapilir. Keyifle izlemedeyim, ozellikle tekstil uzerine calismalari bana etiketle merakla takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok zevkli görünüyor Miraycım. Harika fikirler üreteceğine eminim. Merakla takipteyim ☺️

    YanıtlaSil