1 Mayıs 2012 Salı

HOŞGELDİN CEREN BEBEK !!! ( YATAK TAKIMIMIZ )

Merhabalar!
Sıkı bir çalışma dönemindeyim 2 haftadır.Tüm yaptıklarımın dışında birşeyler daha oluyor ama bununla ilgili görüntüleri hazırlayınca sizlerle paylaşacağım..Sürpriz!  ;)

Eski öğrencilerimden Ayşe Hanım'ın kızı Gaye minicik bir kız bebek dünyaya getireceği için çok heyecanlıydı.Beni de bu heyecana ortak etti ve az sonra göreceklerinizi Ceren'in gelişi şerefine hazırladım..

Ceren 23 Nisan 2012'de aramıza katıldı..

Ceren'e, Gaye ve Taner çiftine bir ömür boyu sağlık, mutluluk ve çok güzel günler diliyorum!  ;)

Ayşe Hanım benim dikiş diktiğimi de bildiği için yatak örtüsü ve yan korumalarını da dikmem için ricada bulundu.Mobilyanın fotoğraflarını gösterdi.Mobilyanın çekmece kulpları Disney'in kedilerinden Cat Marie ..Ben de farklı duruşlarını da bulduğum bu beyaz kediyi kullanarak konsepti tamamlamaya çalıştım.Kumaşlarımı seçerken ve dikerken o kadar güzel denk geldiler ki, umarım Ceren'in bu şansı bir ömür boyu devam eder....
Ürünlerin teslimi sırasında Ceren annesinin yatağının yanındaki hasır sepetinin içinde yüzü koyun başı sol tarafında mışıl mışıl uyuyordu..O kadar tatlıydı ki.. Maaşallah! ;)

İşte Ceren'in yatak takımı ;

Yapım aşamalarının bazı anlarını sizler için fotoğrafladım..



 Bulabildiğim farklı duruşların arasından kalbe sarılmış olan kedinin büyük ebatta çıktısını aldım.Farklı kumaşlarla yatak örtüsü haline getirdiğim kumaşın orta kısmına aplike ettim..Kulaklarının iç kısmını,burnunu ve patilerini beyaz satenin üzerine pembe taftayla aplike ettim..


Alt açma pedinin dikime hazır hali..

Yan koruma bantlarının dikime hazır hali..

 Kendinden kalpli aplikelerle bezenmiş pembe saten kumaşı, kenar kısımlarında ve kalplerden ayrıca keserek ortalarda belirlediğim yerlere ayrıca aplike ettim.Kenar kapatma kısımlarını da süs pikosuyla birleştirdim.Arka kısımlarını da fotoğraflarda gördüğünüz gibi yine tesadüfen bulduğum pembe dalgalı dikişli kapitoneyle tersinden dikerek çevirdim,bıraktığım boşluğu da temiz el dikişiyle kapattım..Toz pembe fistolar ve kalpli kurdelalarla bağlarını hazırladım..

Yatak örtüsünün fistolarının olduğu köşelerde kalpli düğmeler kullanarak fiyonklar hazırlayıp elle birleştirdim.

Yatak başı korumasının dikime hazır hali..





MUTLU SON! 



Alt açma pedi,yan koruma bantları,yatak örtüsü, yatak başlığı koruması ve yastığıyla benim çok keyif alarak ve de ilk kez diktiğim bir takım oldu..
Çok beğendiler..Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum,çünkü yaptığımız işin meşakkatini ve ürünün değerini anlamayıp,bazı üzücü sözler söyleyenleri çok duyuyorum..Hele bir de Uzak Doğu ürünleriyle karşılaştırılmak daha da üzücü oluyor...
Ayşe Hanım ürünleri gördüğünde şu cümleleri kurdu;
"Ben bunu hazır da alabilirdim,ama bu kadar özelini ve güzelini asla bulamazdım,çünkü bu tasarımdan başka yerde yok!"
İnanın bu cümleleri duymak benim tüm yorgunluğumu unutturdu..El emeğinin değerini bilenlere birşeyler tasarlamak, onları mutlu etmek gerçekten çok güzel bir duygu..


Pembe dalgalı kapitone üstteki fotoğrafta net bir şekilde görülüyor.. ;)



Sizce nasıl olmuş? Yorumlarsanız sevinirim..




Bunlar da benim size Ceren'den armağanım olsun! Belki kullanmak istersiniz..






SEVGİLER!

4 yorum:

  1. Kuğucuğum, sende ne marifetler varmış böyle.Ellerine sağlık, bayıldım.
    Ceren bebek sağlıklı günlerde kullansın İnşallah.
    Bu arada ayın 27 sinde Arnavutköy şenliğindeyiz.
    Kendine iyi bak canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel ablam çok teşekkür ederim..Elimden geldiğince birkimlerimi kullanmaya ve üzerine yenilerini eklemeye çalışıyorum..Beğenmene çok sevindim..SEVGİLER! ;)

      Sil
  2. Merhaba ,

    Ellerinize saglık,çok şeker olmuşlar.Ceren bebege uzun,saglıklı,sanslı ve mutlu bir ömür diliyorum.Ne güzel bir gün de dogmuş :)3.şahıslara da gönül gözü açıklıgı diliyorum :( Onlara ragmen üretmeye,paylaşmaya ve çogalmaya devam...Sevgiler,
    Özgür Sönmez (pillow4rest)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Özgür Sönmez çok teşekkür ederim hem beğendiğiniz,hem de yorumladığınız için. Evet çok güzel bir günde doğdu..Çok ta güzel bir bebek..Aynen devam! ;) SEVGİLER!

      Sil